SOL, SAND OG MORO


Litt informasjon om Torrevieja og området rundt.


Torrevieja-området har over 300 soldager i året.


Området rundt Torrevieja  har noen av de beste og reneste strender i Europa. Minst 25 % av strendene har fått det prestisjefylte blå flagget fra EU.

For de som synes bading i havet om vinteren er for kalt, er det et alternativ å dra til "innlandshavet Mar Menor som ligger ca. en times kjøring sør/vest for Torrevieja. Her er det så grunt at det er behagelig badetemperaturer (ca. 20 grader på det laveste) hele året.


Klimaet er behagelig, med vintertemperaturer som er varmere enn det øvrige Europa og sommertemperaturer som er mye behageligere enn i mange andre områder rundt Middelhavet.

Det kan imidlertid være ganske kjølig om natten på det spanske fastlandet i vintermånendene, spesielt i desember og januar.


WHO har utpekt Torrevieja-området til et av de helsemessige beste i verden. En vesentlig årsak til dette er at både fjellene rundt området og saltsjøene bidrar til et svært gunstig klima for revmatikere.


De som er plaget med astma, allergi eller psoriasis vil i de fleste tilfeller få redusert sin plager i dette området.


Det er uproblematisk å greie seg uten å kunne spansk i Torrevieja, men utbytte av oppholdet blir vesentlig større med litt spanskkunnskaper.


Ansatte i banker, på restauranter og andre steder er veldig ofte skandinavisk talende.

Menyer står gjerne på svensk eller norsk, og tar du ut penger i minibank, kan du også få bruksanvisningen på norsk.


Torrevieja har en egen norsk forening, og det er også en norsk kirke og et norsk konsulat i byen.


Drikkevann

Vann fra springen kan drikkes, men det inneholder så mye fluor at det av og til kan kjennes på smaken. Siden vann på flasker er så billig foretrekker lokalbefolkningen som regel dette fremfor vann fra springen - gjør det samme. I tillegg er væsketapet stort siden man svetter så mye i varmen, så det er viktig å drikke mye. Ikke stol på at tørsten minner deg på å drikke nok. Man må passe på å drikke selv om man ikke føler seg tørst. Mye svetting kan føre til så stor saltmangel at man får krampe og blir kvalm og syk. Husk at alkohol er vannfordrivende, vær derfor nøye med å kontrollere vanninntaket før og etter en fuktig tur på byen!


Lege, tannlege og sykehustilbudet er svært bra i Torrevieja området, og mange har  skandinavisktalende helsepersonell.


Den norske skolen ligger i et område som heter Ciudad Quesada-Rojales. Skolen tar inn elever helt ned til 1 ukes varighet. 

Rojales er en typisk liten spansk landsby og er en av nabobyene til Torrevieja og ligger ca. 8 km inn fra kysten.


Svenska utlandsskolan ligger i Urb. Horizonte, ca. 4 km. sørvest for Torrevieja.


Spanias frukthage

Costa Blanca-kysten er frodig, og man finner store områder med sitron- og mandeltrær, idylliske vingårder og bomullsplantasjer.


Opplevelser

Costa Blanca-kysten kan tilby alt -  fra typiske turiststeder, med full fart døgnet rundt, til idylliske landsbyer.


Torrevieja har ca. 104.700 innbyggere ved inngangen til 2009.


I Torrevieja er det hundrevis av restauranter som serverer retter fra fra hele verden. Du kan få servert fransk mat, wienersnitzel fra østerike, svensk husmannskost, pasta og pizza, kinesisk mat, argentinske spesialiteter osv.

I byen finnes også norske og nordiske miljøer, både klubber og tilgang til tjenester utført av norsk-/skandinavisktalende fagfolk.


Alicante, med ca. 250.000 innbyggere, er sentrum i regionen. Byen ble grunnlagt for 2000 år siden og har mange severdigheter: bl.a. flere slott, kirkene Santa Maria og San Nicolas og Provinsmuseet.

Fra Alicante går det ferger til Mallorca og Ibiza.


Elche med ca. 160.000 innbyggere, er en av Europas grønneste byer,  kjent for sine frukthager, og tusener av daddelpalmer. Selv i dag anvendes det samme vanningssystem som maurerne bygde. I "Basilica de Santa Maria", en 1600-talls bygning i barokkstil, oppføres i august hvert år skuespillet "Mysteriet i Elche". Byen er også sentrum for den spanske skoindustrien.


Murcia med ca. 290.000 innbyggere er også en by av maurisk opprinnelse. I dag er det en moderne by med små forretninger og fortauskafeer.


 Shopping


Gode kjøp:


    Sko og lærvarer

    Keramikk og gulv- og veggfliser

    Vin, likør og musserende vin (cava)

    Olivenolje

    Håndvevde tepper

    Sølvvarer

    Metallsløyd


Handle på markedet

Gjør som spanjolene selv, oppsøk nærmeste marked og gjør innkjøpene der! Du finner bedre priser enn i turistsentra, og får folkelivet med på kjøpet.


Åpningstider

Mandag til fredag har butikkene har vanligvis åpent fra kl. 09.00 til kl. 14.00, og fra kl. 17.00 til kl. 20.00. De fleste stenger kl. 14.00 på lørdager og har stengt på søndager.

Større supermarkeder, og butikker på turiststeder har ofte åpent hele dagen, gjerne helt til kl. 22.00.

Kjøpesenter/dagligvare :

Carrefour

Mercadona

Markedsdager

Mandag: San Pedro del Pinatar

Tirsdag: Orihuela

Onsdag: San Miguel de Salinas

Torsdag: Rojales

Fredag: Torrevieja


Badestrender finnes overalt. For de som synes bading i havet om vinteren er for kalt, er det et alternativ å dra til "innlandshavet Mar Menor som ligger ca. en times kjøring sør/vest for Torrevieja. Her er det så grunt at det er behagelig badetemperaturer (ca. 20 grader på det laveste) hele året.